Thuisadvies

Voetreflexmassage

Wat is Voetreflexmassage en hoe werkt het?

 

Zolang er Voetreflex in het woord zit, is de theorie gebaseerd op reflexpunten. Er bestaan natuurlijk ook “standaard” voetmassages. Vaak zijn deze massages dan niet gericht op reflexpunten maar alleen op ontspannende massagetechnieken. De voetreflexmassage zal gericht zijn op reflexgebieden en ook op ontspannende massagetechnieken.

Ik kijk goed naar u en luister naar uw verhaal en ik kijk naar uw voeten en kijk naar wat uw voet(en) mij te vertellen hebben.

 

Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer mogelijk in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energie reflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk of vervelend aanvoelend. De pijnlijke of vervelend aanvoelende plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd worden en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming, langzaam slibt alles dicht en/of krijg je ophoping van afvalstoffen.

Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd, ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte. Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Men krijgt inzicht in en wordt zich bewust van zijn eigen leven en zijn plaats in het geheel.

 

Voor wie?

 

Voetreflexologie is voor iedereen met klachten zowel lichamelijk als emotioneel. Ook zonder concrete klachten kan de behandeling worden aanbevolen ter ondersteuning van algeheel welbevinden zoals vermoeidheid, lusteloosheid en bijvoorbeeld gevoel van onrust.

Door een voetreflexbehandeling zal eerder de balans tussen lichaam en geest teruggevonden worden, waardoor klachten verminderen of verdwijnen.

 

Voetreflexologie vermindert of verwijdert de volgende klachten:

  • Rug-, nek- en schouderklachten

  • Keel-, neus- en oorklachten

  • Hoofdpijn klachten

  • Spijsverteringsproblemen

  • Slaapstoornissen

  • Depressie

  • Hormonale disbalans

  • Gewrichtsklachten

  • Emotionele klachten

  • Overgangsklachten

 

Wanneer het advies goed en consequent wordt opgevolgd, heeft u veel profijt van uw behandeling.

Het is dus in uw eigen belang om therapietrouw te handelen. Tijdige behandeling voorkomt vervelende complicaties en/of helpt erger te voorkomen of helpt herstel beter. Een Voetreflexmassage brengt meer balans en activeert en ondersteunt het lichaam en geest in herstel.

Wacht niet te lang met uw bezoek aan uw Medisch Pedicure. Uw Medisch Pedicure heeft het juiste gereedschap en de juiste toepasbare passende producten. Ga vooral niet proberen om deze problemen zelf op te lossen.

 

Wilt u graag advies en/of een Voetreflexmassage? Maak dan gerust een afspraak en bel  06-10287864  of  mail naar  fem@voetzorgson.nl