Thuisadvies

Anti-druktechniek:    Vilttherapie

Pijnlijke drukplekken of wondjes worden met vilt direct ontlast en beschermd. In afwachting van de definitieve therapie wordt er vaak gebruik gemaakt van tape. In korte tijd wordt een goed resultaat verkregen.

Dit drukvrij leggen gebeurt met verschillende soorten vilt materialen die zo op een precieze manier worden aangelegd dat u weer prettig kunt lopen zonder dat u last heeft van deze plekken en/of zo min mogelijk last heeft van deze plekken.

Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing (maximaal 7 dagen) en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool of wondgenezing.

 

Verzorging en controle:

  • Neem meteen contact op met mij als de huid rondom het aangebrachte materiaal rood wordt, zwelling vertoont, jeukt of pijn doet.
  • Probeer het aangebrachte materiaal zo droog mogelijk te houden.
  • Tijdens het baden of douchen kunt u de voet met een plastic zak inpakken. Trek hierover een sok om uitglijden te voorkomen.
  • Mocht het verband ondanks alle voorzorg toch nat zijn geworden, dan kunt u dit drogen met een haardroger.

De warmte zal de lijm opnieuw activeren. Controleer altijd de warmte van de haardroger bij een verminderd gevoel.

  • Verwijder de viltpadding bij pijn bijvoorbeeld door afknelling van de voet of teen.
  • Als het verband of viltpadding eraf gehaald moet worden, dan kan dit het beste gebeuren na het douchen of na het nemen van een voetbad. De plaklaag van het materiaal laat dan gemakkelijk los.
  • De pleister of de viltpadding nooit ruw van de huid aftrekken, liever rustig oprollen.
  • Heeft u minder of geen gevoel meer in uw voeten laat de huid van uw voeten dan regelmatig door iemand anders controleren op roodheid en zwelling.

Vergeet de controle afspraken met mij niet. Controle na een week, en daarna twee weken bij een risicovoet.

Heeft u vragen bel dan gerust op. Wacht niet te lang met uw bezoek aan uw Medisch Pedicure. Uw Medisch Pedicure heeft het juiste gereedschap en de juiste toepasbare passende producten. Ga vooral niet proberen om deze problemen zelf op te lossen.

Wilt u graag advies en/of een behandeling of een controle? Maak dan gerust een afspraak en bel  06-10287864  of  mail naar  fem@voetzorgson.nl