Thuisadvies

Sugaring (Hand of Strip)

Moet ik iets doen voor de behandeling?

Om het meeste profijt uit uw behandeling te halen is het belangrijk dat de haartjes minimaal 4 millimeter en maximaal 1 centimeter lang zijn.

Wanneer u nu regelmatig scheert (meerdere keren per week) zult u meer effect halen uit de eerste behandeling wanneer u een aantal dagen voor de behandeling de huid voor het douchen of baden droog borstelt en erna insmeert met een goede bodylotion of crème. Op de dag van de behandeling liever geen bodylotion gebruiken en als u dit vergeet meld dit even.

Het is mogelijk dat u meerdere behandelingen nodig hebt om uw gewenste locatie(s) haarvrij te krijgen. Dit komt omdat de haartjes onder de 4 mm hoogstwaarschijnlijk niet meegenomen kunnen worden. Heeft u last van hormonale schommelingen, disbalans, gebruikt u medicijnen met hormonen of voor uw hormonen, bent u zwanger of zit u in uw menstruatieperiode of de week ervoor? Meldt dit altijd even bij mij want het kan daardoor zijn dat de sugarpaste niet goed pakt.

Wanneer de haren langer zijn dan 1 centimeter is de behandeling pijnlijker dan nodig, dus houd de haartjes kort!

Wat kunt u doen NA de sugaringbehandeling?

Over het algemeen is de huid na de sugarbehandeling veel minder geirriteerd dan bij harsen of waxen. Maar mocht er toch wat irritatie zijn hier wat tips:

  • Niet krabben of hard wrijven

Probeer na het ontharen niet te krabben of hard over uw huid te wrijven. Door het ontharen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee mogelijk jeuk. Krabben en hard wrijven kan de huid irriteren en beschadigen.

  • Geen strakke kleding

Vermijd te strakke kleding op huid die pas is onthaard om het ingroeien van haren te voorkomen.

  • Pas regelmatig een peeling toe

Als u aanleg hebt voor ingroeiende haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die onthaard is. Te beginnen vanaf 24-48 uur na het ontharen. Het is verstandig om de huid eerst te laten bekomen, te laten rusten.

  • Vermijd een heet bad, zonnebad, sauna, etc.

Vermijd tot 48 uur na het ontharen: een heet bad, zonnebad, sauna of andere warmte/hitte behandelingen. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.

  • Gebruik geen producten die AHA bevatten

Gebruik tot 24 uur na het ontharen geen producten op de huid die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten, omdat dit mogelijk gevoeligheid en irritatie kan veroorzaken.

  • Gebruik een fijne hydraterende en/of voedende en/of beschermende lotion of crème

Aan het einde van de behandeling wordt er een fijne lotion of crème bij u aangebracht op uw onthaarde huid. U kunt dit thuis doorzetten en zelf uzelf insmeren of laten insmeren om uw huid goed gehydrateerd, gevoed en soepel te houden en om irritaties aan de huid te voorkomen.

Tijdens het douchen kunnen de haartjes die nog zijn blijven zitten tijdens de sugarbehandeling alsnog loskomen. Schrik niet, dit is normaal!

 

Wanneer het advies en de tips goed worden opgevolgd, heeft u veel profijt van uw Sugaring behandeling.

Het is dus in uw eigen belang om therapietrouw te handelen. De bovengenoemde adviezen en tips kunnen probleemloos toegepast worden. Tijdige behandeling voorkomt pijn tijdens de behandeling, omdat u de ontharing tijdig laat uitvoeren zodat de haren nog niet te lang zijn. En voorkomt vervelende ontstekingen veroorzaakt door bijvoorbeeld ingroeiende haartjes.

Wacht niet te lang met uw bezoek aan uw Medisch Pedicure. Ik hanteer het juiste gereedschap en de juiste toepasbare passende producten.

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies en/of een sugaring behandeling reserveren? Maak dan gerust een afspraak en bel  06-10287864  of  mail naar  fem@voetzorgson.nl