Thuis advies

Nagelbeugel

De beugel wordt om of op de nagel geplaatst. De nagelvorm wordt gecorrigeerd en geleid en ingroeien wordt voorkomen. Er zijn verschillende soorten nagelbeugels. Ik leg uit welke voor u van toepassing is en maak de beugel op maat voor u.

Nagelbeugel 24 uur droog houden:

Door de nagelbeugel tenminste 24 uur droog te houden voorkomt u dat de nagelbeugel loslaat van de nagelplaat. Een nagelbeugel laat eerder los van de nagelplaat wanneer de nagelplaat vochtig is. Mocht u zwanger zijn of menstrueren, of de week vooraf aan uw menstruatie zou het ook mogelijk kunnen zijn dat de nagelbeugel minder goed wil blijven zitten. Of gebruikt u medicijnen voor uw hormonen? Of heeft u last van uw hormonen? Dan kan het zijn dat de nagelbeugel ook minder goed wil blijven zitten. Dit komt in enkele gevallen voor.
Mijn advies is om de nagelplaat en de nagelbeugel na het aanbrengen zo veel en lang mogelijk droog te houden. Mocht u zelf de nagelbeugel willen beschermen door middel van een pleister te gebruiken, gebruik hiervoor dan een huidvriendelijke pleister. Hiervan is de plaklaag huidvriendelijk. Verwijder de pleister niet in een ruk, maar deze kunt u het beste rollend van de huid verwijderen om zo mogelijke huid irritatie te voorkomen.

Controle van de nagelbeugel:

  • Een nagelbeugel mag wel lichte druk, maar geen pijnklachten veroorzaken.
  • Controleer regelmatig of de nagelbeugel geen drukplekken of irritatie veroorzaakt.
  • Veroorzaakt de nagelbeugel wel pijnklachten neem dan contact op met mij.

Heeft u verminderd of geen gevoel meer in uw voeten en kunt u zelf slecht zien, laat dan uw voeten controleren door iemand in uw omgeving.

Voor de vorderingen met de beugel kunt u op controle afspraken komen bij mij.

Schoenadvies bij een nagelbeugel:

Draag ruimere schoenen waarbij er geen druk op de nagelbeugel plaats vindt. Bewegingsruimte rondom de tenen is gewenst. Draag ook geen schoenen met een (te) hoge hak, deze veroorzaakt veel druk op de tenen en zo ook op de nagelbeugel waardoor deze los kan laten.

Nagels lakken:

De nagelbeugel kan gelakt worden. Gebruik altijd eerst een basis lak ter bescherming van de nagel en de nagelbeugel. En vervolgens een kleurlak. En daarna een topcoat om de lak te beschermen. Let op: wanneer u de nagellak wilt verwijderen, gebruikt u dan een nagellakremover zonder aceton.

Vervolgafspraak voor drukvrij leggen van de nagel:

Laat uw nagel(s) regelmatig drukvrij leggen door mij. Voor de vorderingen met de beugel kunt u op controle afspraken komen bij mij. Zo voorkomt u pijnklachten en heeft u langer plezier van uw nagelbeugel.

Knip-advies bij teennagels:

Voorkom dat uw nagels ingroeien door de nagel niet te rond of te kort in de nagelwal af te knippen. Knip de nagels recht af en gebruik hiervoor een rechte bek teennagelknipper. Vraag mij naar de mogelijkheden.

 

Vragen?:

Mocht u nog vragen hebben of wilt u uw controle afspraak maken neem dan gerust contact met mij op. U kunt mij bereiken op telefoonnummer  06-10287864  of   email   fem@voetzorgson.nl   en laat uw bericht of vraag bij mij achter en ik bel of mail u (indien mogelijk) zo spoedig mogelijk terug.