Orthese

Ik  maak voor u een orthese op maat. Afwijkende teenstanden worden gecorrigeerd en/of drukplekken, likdoorns, blaren, kloven worden voorkomen en/of ontlast.

Het is een op maat gemaakt hulpstukje dat tussen, om, onder of op de ontlastende locatie wordt geplaatst en gedragen. Op de podobaroscoop (belichte voetspiegel) bekijken we of de orthese goed zit, indien nodig.

Controle na 1 -2 of 6 weken en daarna na 1 jaar.

Onderzoek en behandeling

U heeft een voetonderzoek gehad, waaruit blijkt dat uw tenen of de te behandelen locatie(s) een hulpmiddel nodig hebben om druk te ontlasten of voorkomen, dit hulpmiddel is een orthese.

Om een klacht goed te behandelen is het belangrijk om te weten hoe de klacht is ontstaan. Ik probeer dan ook altijd de oorzaak op te sporen en zo nodig, zal ik u door verwijzen naar een andere discipline.

Afhankelijk van de klacht(en) en van de gegevens uit het voetonderzoek wordt bepaald wat voor soort orthese voor u nodig is.

Gebruik

Nieuwe orthese

Het is normaal dat u de eerste dagen moet wennen, doe de orthese even uit als u er hinder van heeft.

Gebruik de orthese eerst 1 uur, dan 2 uur en dan 3 uur en daarna langer.

Na 2 à 3 weken moet u aan de orthese gewend zijn. Neem anders contact op met mij.

Onderhoud

  • De orthese dient gedragen te worden wanneer u schoenen of sloffen draagt + sokken. Bij lopen op blote voeten kunt u de orthese beter uitlaten.
  • De orthese is van een sterk materiaal gemaakt, maar kan stuk gaan. Gebruik daarom beide handen om de orthese aan en uit te doen.
  • De orthese is afwasbaar met water en (hand) zeep. Altijd goed afdrogen voor gebruik.
  • Doe de orthese ‘s nachts uit. (of indien nodig met een sok of panty houdt u de orthese op zijn plaats)
  • Voor het onderhoud van het materiaal en ter bevordering van het draagcomfort kan de orthese (na reiniging en drogen) bewaard worden in een bakje met talkpoeder. Voor gebruik het overtollig talkpoeder “afkloppen”.
  • Plaats de orthese nooit op een warmtebron of op de vensterbank om mogelijke vervorming te voorkomen.
  • Controleer vóór ieder gebruik van de orthese op mogelijke beschadigingen. Is deze beschadigd neem dan contact op met mij.

Garantie

  • Een orthese is een “therapeutisch” hulpmiddel, zodoende kan NOOIT garantie gegeven worden op het resultaat van de behandeling. Neem bij problemen, klachten of vragen contact op met mij.
  • Een orthese gaat gemiddeld 1 jaar mee.
  • Trek NOOIT een beschadigde orthese aan. Beschadigingen aan de orthese kunnen uw klachten doen terugkomen of vermeerderen. Dan is het nodig om contact op te nemen met mij en een nieuwe te laten ­­maken.

“  DIT HAD IK AL VEEL EERDER MOETEN DOEN! ”

Heeft u verder nog vragen dan kunt u met mij contact opnemen door te mailen naar  fem@voetzorgson.nl  en/of te bellen naar het telefoonnummer  06-10287864.