Eerste afspraak  en  het onderzoek

Bij uw eerste bezoek of eerste afspraak volgt er te allen tijde een onderzoek met anamnese.

De eerste afspraak duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten voor een medisch pedicure behandeling of medisch pedicure deel behandeling. Bij de overige behandelingen houdt u rekening met ongeveer 10 tot 20 minuten extra tijd bij de behandeltijd.

Bij onze eerste kennismaking start het onderzoek altijd eerst met een (uitgebreide) anamnese. Tijdens de anamnese belichten we uw (eventuele) klacht(en), bespreken we uw medische voorgeschiedenis, uw (huidige) situatie en informeer ik u over mijn onderzoek. Het vervolg voor behandeling, uw wensen en de kosten.

Ook komt het voor dat ik verschillende testen nodig vind om te doen. Door die testen kan ik uw klacht(en) beter specificeren. Indien nodig en in overleg met u kan ik een voet- en schoenmeting uitvoeren, maak ik een blauwdruk van uw voeten om de klacht(en) beter te kunnen beoordelen en/of bekijk ik uw voeten op de Podobaroscoop (belichte voetspiegel). En om mogelijk verstoorde sensibiliteit te testen bij mogelijke neuropathie, de bewegelijkheid van uw gewrichten in uw voet(en), huidreactie bij palpatie bij bijvoorbeeld mogelijke vasculaire problemen, enz. Eventuele dagelijkse bezigheden, werk- en/of sportbewegingen worden besproken.

Ik bekijk het lichaam, de mentale gesteldheid en uw situatie als geheel en streef ernaar uw fysieke en mentale gezondheid en welzijn te verbeteren. Het onderzoek is daarom uitgebreid en speciaal voor u op maat, omdat iedereen anders is en klacht(en) op verschillende manieren tot stand kunnen komen en daardoor veelal ook verschillend behandeld en/of benaderd kunnen worden.

Hier gebruik ik manuele handelingen, moderne apparatuur en medische instrumenten voor. Tevens onderzoek ik ook de specifieke schoenen en schoenslijtage en de sokken en (steun) zolen die de klacht(en) mogelijk veroorzaken. Het is dan ook van belang om die specifieke schoenen, sokken en (steun) zolen mee te brengen om een goede beoordeling te kunnen maken.

Dit doe ik om een compleet persoonlijk behandelplan op maat te kunnen opstellen en om het behandeltraject goed te kunnen blijven controleren.

(Dit is geen screening voor een diabetes, reuma en overige risicovoet, want deze zijn nóg uitgebreider en kunnen ook mogelijk worden uitgevoerd indien nodig na instemming en op verzoek van een Podotherapeut.)

Ook indien u een Deelbehandeling wenst, wordt te allen tijde bij de eerste kennismaking eerst een anamnese afgenomen.

Ook bij alle overige behandelingen wordt bij de eerste kennismaking eerst een anamnese afgenomen aangepast op de vraag en problematiek, zoals vooraf aan een massage of Sugaring ontharing, manicure, enz.

Waar kunt u rekening mee houden?

  • Neem de schoenen, sokken en (steun) zolen mee die u graag draagt of waarmee u een toename van de klacht(en) ondervindt.
  • Houd rekening met 90 minuten onderzoek + behandeling eerste afspraak.
  • Onderzoek kan mogelijk de volgende afspraak voortgezet worden indien nodig. Om bijvoorbeeld ontwikkeling van uw klacht(en) voor en na behandeling te monitoren en om te bepalen wat de vervolg stappen kunnen zijn of wanneer er meerdere complicaties zijn die meerdere behandelingen nodig hebben.
  • Neem een lijst mee van uw allergieën 
  • Neem een lijst mee van uw medicijnen
  • Neem eventuele uitslagen van overige behandelaren of onderzoeken mee.
  • Draag gemakkelijke, comfortabele kleding die makkelijk aan/uit te doen of omhoog te schuiven is.
  • Tijdens de Medisch Pedicure behandeling krijgt u altijd een doek over uw benen heen ter bescherming van uw kleding.
  • Informeer zelf bij uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen.

Verwijsbrief

U kunt in principe zonder verwijzing van de arts naar de Medisch Pedicure. Sommige verzekeraars vragen echter toch een verwijsbrief van de (huis)arts als voorwaarde voor het (deels)vergoeden van de consulten.

Vanzelfsprekend staat het altijd vrij om eerst de (huis)arts te raadplegen alvorens een afspraak te plannen. Zeker in geval van gezondheidsklachten raden we dat zelfs sterk aan. De arts kan dan op de verwijsbrief alle relevante gegevens vermelden, zoals laboratoriumuitslagen, een lijst van medicijngebruik en de diagnose. Daar kan vervolgens in de consulten en tijdens het onderzoek en de anamnese rekening mee gehouden worden.

Heeft u verder nog vragen dan kunt u met mij contact opnemen door te mailen naar  fem@voetzorgson.nl  en/of te bellen naar het telefoonnummer  06-10287864.